Wasmachine tips

 

Wist u dat?

…overdosering van wasmiddel een van de grootste oorzaken is dat wasmachines defect raken? Voorkom overdosering en kies voor Future Clean, een vloeibaar totaalwasmiddel met speciaal doseersysteem. Dit scheelt kosten, het is gemakkelijker, hygiënisch, milieuvriendelijk en uw machine gaat veel langer mee! U kunt dit bij ons aanschaffen. Kiest u er toch voor om uw eigen wasmiddel te gebruiken, let u dan dan goed op de dosering.

Onderhoudstips

• Op 90 graden wassen
Afhankelijk van het aantal wasbeurten adviseren wij u om elke maand of eens in de twee maanden een programma op 90 / 95 graden te draaien. Op deze temperatuur reinigt de wasmachine zichzelf en worden achterstallige zeepresten schoon gespoeld.

• Biologische machine reiniger
Wij adviseren om uw wasmachine 4 keer per jaar grondig te reiniging. Dit doet u met een speciaal wasmachine reinigingsmiddel. Deze kunt u bij ons in de winkel of bij een service monteur aanschaffen.

Dagelijks gebruik tips 

• Manchet
Droog na afloop van het wasprogramma de onderzijde van de manchet (grijze rubberen rand) even uit. Zo voorkomt u dat het manchet vervuild raakt.

• Deur open laten staan
Laat na afloop van het programma de deur altijd openstaan. Deze dus niet afsluiten, aangezien de machine dan niet kan ventileren.